Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Peder Bodén är redo för "Thoren"

4 februari 2018 13:04

På tisdag väntar DM-kvartsfinal mot IBK Umeå Norr. Ett lag som i mångt och mycket består av f.d. elitspelare. – Vi är lite långsammare och lite tyngre nuförtiden. Men vi har alltid kul när vi lirar, konstaterar legenden Peder Bodén.


IBK Umeå Norr slog ut GUIF - topplag i division I - och ställs nu mot Team ThorenGruppen SK i DM-kvartsfinal på tisdag klockan 17.45 på Umeå Energi Arena.

– Vi visste ju att matchen mot "Thoren" låg i potten och det var kul att slå GUIF. De är ju ändå ett topplag i ettan så det var starkt av oss. Vi spelade rätt rutinerat måste jag säga, säger legendaren Peder Bodén som är en av många "föredettingar" i just IBK Umeå Norr.

– Som mest har vi varit 16 spelare som spelat i SSL tidigare. När det gäller snabbhet och kondition är vi några snäpp bakom nu för tiden. Det får vi lov att erkänna. Vi är lite långsammare och väger tyngre - men vi har alltid roligt när vi spelar innebandy, skrattar Bodén.

Han förknippas ofta med IBK Dalen och är den svensk som har gjort mest poäng i SSL. Men han har också 1,5 år i Team ThorenGruppen att se tillbaka på och det gör han med glädje.

– Första året var riktigt roligt, vi öste på och förlorade sedan kvalet mot Mora i bäst av tre. Förlängning skiljde oss åt i den tredje matchen. Tråkigt slut, såklart, men säsongen var jätterolig och vi hade ett skönt gäng med bra fart, bra snurr och bra lir, säger Bodén, som då bland annat bildade ett fruktat powerplay med bland annat Mats Jonsson.

– Riktigt kul att lira PP med Mats och det var kul att känna att jag fortfarande höll nivån. Jag gjorde runt två poäng per match och fick också vara med och avgöra många matcher, säger han.

Huruvida han avgör på tisdag återstår att se. Han förväntar sig en tuff matchbild.

– Allt annat än ett klart övertag för "Thoren" vore konstigt att tippa. Om vi på något sätt skulle hålla matchen jämn kanske de kan darra lite - men sett till 60 minuter ska de ha mer boll och springa från oss i många situationer, säger han.

Matchen ser ni alltså 17.45 på tisdag på Umeå Energi Arena Öst!