Lördag
27 Apr 1 match

Derbyseger: 3 poäng och ära

20 december 2021 10:00

Förutom tre viktiga poäng stod mycket prestige på spel när Team Thorengruppen mötte IBK Dalen i ett Umeåderby under söndagskvällen. Matchen blev spännande in i det sista och resulterade i vinst för TTG.

Under den första perioden i det heta derbyt i Umeå Energi Arena svängde matchen fram och tillbaka i en väldig fart. Tidigt kunde Dalen ta ledningen men TTG var inte långsamma på att hänga på, detta genom 1-1 från Hugo Bertilsson. Dalen tog återigen ledningen genom att göra 2-1 följt av 3-1. Team Thoren svarade genom 3-2 från Mattias Ljunggren och kvittering från Daniel Hernandez.

Den andra perioden inleddes med ett ryck från Team Thoren. Inom loppet av fem minuter kom två mål från Hampus Öhgren och ett från Daniel Hernandez. 6.13 kunde Dalen göra 4-6, men Daniel Hernandez utökade TGs ledning till 4-7 med fem minuter kvar av perioden.

I tredje perioden kom inga mål från Team Thoren men Dalen lyckades göra ett sista mål i slutsekundrarna. Matchen slutade därmed 5-7 till Team Thorengruppen som säkrade tre viktiga poäng.

Highlights från matchen går att se här.

Målskyttar TTG: Daniel Hernandez 3, Hampus Öhgren 2, Mattias Ljunggren, Hugo Bertilsson

IBK Dalen - Team Thorengruppen 5-7