Söndag
21 Apr 1 match

Smakstart på serien för herrarna

30 september 2019 13:42

Thorengruppens första motståndare i Allsvenskan skulle bli i en toppkonkurrent från förra året - Salem. En jämn första period med chanser åt båda håll bäddade för en spännande match.

Med mål av Philip Öster, Tobias Bergfors och Axel Hjälm för Thorengruppen skulle den jämna första perioden stå 3-3 efter 20 spelade minuter. Fördel Salem gällande skott, 6-10, vittnade om en stark insats av Tobias Svensson i hemmamålet.

En starkare andraperiod av Thorengruppen innebar en ny och slutligen utökad ledning. Bergfors stod för viktiga 4-3 målet efter en fin frislagsvariant och Marcus Berglund, Gustaf Hedström och Hampus Öhgren kunde alla se till att Thorens ledning var intakt. En reducering till trots, mycket närmare än 5-4 kunde inte Salem komma denna dag.

7-4 inför de avslutande 20 minutrarna innebar lugn för hemmalaget och Mathias Hagert, Victor Öberg och Johannes Övregård kunde alla tre göra sina första mål för matchen och säsongen. 11-4 och 12-4 kom slutligen av tvåmålskytten Berglund och tremålsskytten Bergfors.

Mål Thorengruppen: Tobias Bergfors 3, Marcus Berglund 2, Philip Öster, Axel Hjälm, Gustaf Hedström, Hampus Öhgren, Mattias Hagert, Victor Öberg, Johannes Övregård.

Thorengruppen - Salem 12-4 (Skott: 29-19)