Söndag
07 Apr 1 match

DM-guld och DM-silver för SSL-lagen

21 september 2020 11:30

Söndagen bjöd på dubbla DM-finaler för damerna och herrarna i kampen om Västerbottens bästa lag. Det skulle sluta med att det ena vann knappt och det andra tappade ledningen.

Damernas match mot IBK Dalen var först ut av två finaler där lagen skulle kora vilket som var Västerbottens bästa. Trots Dalen ledning var det Team Thorengruppen som skulle vara i ledning efter den första perioden. Ställningen 2-1 till Thorengruppen skulle utökas och aldrig släppas av TTG som kunde hålla sig ifrån ett vilt kämpande Dalen. Noterbart att Maja Viström blev tremålsskytt och Amanda Delgado Johansson med tre asssist gjorda. TTG alltså DM-mästare damsidan.

Dam: Team Thorengruppen - IBK Dalen 5-4

För herrarna skulle också en tuff match spelas. SSL-kollegan Dalen stod även här för motståndet och målmässigt skulle lagen både följas och turas om att ha ledningen. Inför den tredje perioden skulle TTG både ha legat under med 3-1, kvitterat till 3-3 och själva ha ledningen med 5-4. Med flertalet utvisningar blev matchen än svängigare och tyvär för TTG:s del innebar det fyra raka Dalenmål och seger i DM-finalen. Främst i målprotokollet för TTG var Matteus Gavatin med två fullträffar.

Herr: Team Thorengruppen - IBK Dalen 5-8