Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Suominen om damernas serieledning och kommande matcher

9 oktober 2019 17:18

Christoffer Suominen och Thorengruppens damer har efter tre omgångar tagit sex poäng och ledar just nu Allsvenskan Norra. Läs hans tankar om den starka starten, vad som blir viktigt i fortsättningen och matcherna på bortaplan i helgen mot Alunda och Storvreta.


Efter tre spelade matcher i Allsvenskan Norra ligger ni i topp, vad beror den starka starten på?

-> Det finns givetvis flera orsaker till det. Generellt skulle jag vilja lyfta fram lagets tävlingsinstinkt, att alltid vilja vinna, som en stor orsak. Utöver det så har vi haft en genomgående bra arbetsetik under matcherna och det är en stor faktor som givetvis spelar in. Laget känns taggat och sammansvetsat, vilket också har bidragit till vår positiva start.

Vad tror du är det som kommer ta Thorengruppen hela vägen till kvalet denna säsong och kanske längre än så?

-> Oj, vilken svår fråga. Vi är tre matcher in i tävlingssäsongen så det blir en viktig faktor att vi håller fötterna på jorden och inser att det är hårt arbete som gäller varje dag. Vi fokuserar bara på nutid och arbetar oss målmedvetet igenom varje vecka utifrån de fokuspunkter som ska utveckla vårt spel. Avslutningsvis så är en stor nyckel att vi under säsongen också bygger vidare på vår tränings- och tävlingskultur, vilket säkerställer att vi har en elitmässig daglig verksamhet.

Två bortamatcher till helgen i Uppsala mot Storvreta och Alunda. Tankar om matcherna?

-> Vi ser fram emot att komma iväg på säsongens första roadtrip och förväntar oss en tuff helg med två svåra matcher mot bra motstånd. Både Alunda och Storvreta har startat serien övertygande och har flertalet skickliga spelare. Med det sagt så arbetar vi vidare utifrån de riktlinjer som vi lagt och siktar på att vinna båda matcherna i helgen.