Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Amanda DJ´s tankar inför Endre

15 oktober 2022 08:00

Thorengruppen tar emot Endre hemma 18.00 på lördag kväll. Då gör Amanda Delgado Johansson comeback efter fyra matchers frånvaro.

  • Det blir kul att få spela match igen, säger DJ.

I SSL-premiären mot Nacka fick Thorengruppens forward Amanda Delgado Johansson en känning på uppvärmningen från ingenstans. Hon startade matchen men tvingades kliva av efter halva. Därefter har hon fått vila fram tills nu.

  • Det var en muskelbristning, inte speciellt allvarlig men det tar ändå sin lilla tid. Nu har jag tränat på i veckan och ökat belastningen successivt, säger DJ som går in i en kedja med systrarna Oona och Veera Kauppi.

Amanda har fått följa säsongsinledningen från sidan och sett ett Thorengruppen som imponerat och öst in 50 mål på fem SSL-matcher.

  • Det har ju överlag sett väldigt, väldigt bra ut för oss. Mot Rönnby och Falun blev vi lite testade och det blev lite mer slutspelsinnebandy och det är kul när det blir lite mer fysiskt spel.

Nu väntar Endre hemma för serieledande Thorengruppen. Gotlands stolthet har haft lite spelaromsättning i truppen och bland annat fyllt på med Tilde Hållstam och Agnes Plogner från Thorengruppen.

  • Det blir kul att få möta dem i gul tröja. Även om Endre tappat några spelare så har de fortfarande flera spetsspelare, som Ellen Bäckstedt som spelar i landslaget. Min känsla är att det kommer att bli en liknande match som mot Rönnby och Falun.

Amanda Delgado Johansson har bara spelat en halv SSL-match i höst men var ändå en av sex Thorengruppenspelare som togs ut i Sveriges landslag till EFT senare i oktober.

  • Det ser jag fram emot, det är alltid roligt att få samlas och spela med landslaget. Det spelas ju i också Uppsala så det känns lite extra då jag kommer därifrån, säger DJ.

Noterbart att...

  • Nora Parkle (sjuk) och Mathilda Ekenlinde saknas. Ekenlinde har dock börjat träna igen efter sin skada.
  • Myra Aggestål kliver ner på backplats när Amanda Delgado Johansson går in i kedjan med Kauppis.
  • Lovisa Hedin vaktar kassen för Thorengruppen. Hon har näst bäst räddningsprocent i SSL med 86,0 procents räddade skott.
  • Emelie Wibron och Oona Kauppi delar ledningen i SSL:s poängliga med 18 poäng. Elin Roos är poängbäst i Endre med 12 poäng.
  • Thorengruppen är serieledare på samma poäng (15) som tvåan Pixbo. Endre ligger sjua på sex poäng och med tre raka förluster i bagaget.
  • Ellen Bäckstedt och målvakten Frida Görtz i veckan togs ut i Sveriges trupp till EFT.

Biljetter till matchen hittar ni här!