Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

TTG går för vinst mot Linköping

9 oktober 2021 14:45

Fem poäng på tre matcher i SSL-inledningen. På söndag 17.00 väntar Linköping borta för Thorengruppen. -Det är ett lag vi gärna vill slå för att nå slutspel, säger tränaren Fabian Karlstén.


I fjol tog Thorengruppens herrar bara tre poäng på de tolv första omgångarna. I år har laget redan inkasserat fem poäng efter en premiärvändning mot Kalmarsund, en knapp förlust mot Falun och en storseger mot Hagunda. Men Fabian Karlsten tycker inte att det är rättvist att jämföra årets upplaga med fjolårets.

-Det är lite som att jämföra äpplen och päron. Vi har växlat upp fys, vår matchanalys och kravbilden generellt i år. Vi går för slutspelsplats i år, i fjol var vi nykomlingar. Med det sagt är vi ändå poängmässigt nöjda med fem poäng, vi hade inte räknat med att vinna mot Kalmarsund med tanke på att vi låg under med 0-4 och vi var otroligt nära att ta poäng av Falun, säger Fabian Karlstén.

Vad har ni gjort bra i de här tre första matcherna?

-Vi har orkat prestera i 60 minuter och vi känner att vi är bra tränade. Mot Falun var vi till exempel passiva i första perioden men käkar nästan upp dem fysiskt i sista. Sedan är vi mer förberedda i år, har helt andra analyser och vet taktiskt vad vi ska göra för att vinna.

Linköping har två segrar och en oavgjord i säsongsinledningen. Vad säger du om motståndet?

-De kommer säkert vara kring plats 6-12 i serien så det är ett lag vi gärna vill slå och vi har definitivt chans att ta tre poäng. De har några spetsspelare som Matej Jendrisak och Oskar Hovlund men känslan är att de är mer ett kollektiv än i fjol.

Har ni alla tillgängliga inför matchen?

-Ja, under onsdagen hade vi full trupp för första gången på några veckor så alla är tillgängliga, säger Thorengruppentränaren Fabian Karlstén.