07 Apr 1 match

Damerna vann stabilt borta i Malmö

23 november 2020 08:00

Malmö FBC stod som motstånd under lördagskvällen för SSL-damerna. Det skulle bli en jämn match till en början innan TTG kunde göra ett ryck.

En målfattig period skulle inleda mötet mellan hemmalaget Malmö och dagens gäster Team Thorengruppen. Periodens enda målskytt skulle bli Myra Aggestål med sitt åttonde mål för säsongen. Den andra perioden skulle precis som den första inledas med ett tidigt mål. Cornelia Fjellstedt kunde, precis som Aggestål, göra mål i den tredje minut och sätta 0-2. Malmös reducering till 1-2 skulle följas av Oona Kauppis 1-3 efter 40 spelade minuter.

Den tredje periodens inledning skulle visa sig bli avgörande för matchen. Veera Kauppi skulle med mindre än en minut mellan sina mål göra både 1-4 och 1-5 och ge TTG en trygg ledning. Reducering till trots, Louisa Turtons 2-6 (med assist av målvakten Emelie Fällman) skulle visa sig vara spiken i kistan och efter ett Malmö-mål blev slutställningen 3-6 till serieledande Team Thorengruppen.

Målskyttar TTG: Veera Kauppi 2, Myra Aggestål, Cornelia Fjellstedt, Oona Kauppi, Louisa Turton.

Malml FBC - Team Thorengruppen 3-6 (Skott: 18-24)