Idag 1 match

Äntligen vinst igen i Mustaschmatchen för herrarna

2 december 2019 13:51

Publiken som tog sig till Umeå Energi Arena på söndagen fick inte bara se en välspelad match utan också bidra till forskningen för prostatacancer. Allt överskott från både herrarnas och damernas match skänks i sin tur till forskningen.

Gästande AIK skulle efter en fin individuell prestation göra 0-1. Målet skulle visa sig bara bli ett i mängden av vackra mål för dagen. Innan periodens slut skulle Hampus Öhgren och Daniel Hernandez gjort varsitt mål efter fina framspelningar.

Med 2-1 i ryggen gick Thorengruppen in starkt till period två. Hernandez igen och Måns Höglin satte dit 3-1 och 4-1 innan en reducering kom för bortalaget. En jämn period i matchen föranledde ett hemmalags-ryck. Nytt mål av Höglin och ett nytt fint mål, denna gång av Marcus Berglund gav 6-2 inför den sista perioden.

Efter att Hampus Öhgren åkt på en utvisning i slutet av mittenperioden kunde Tobias Bergfors, efter en långboll, sätta 7-2 efter 40 sekunder. Trots två gånger reducering från AIK kunde bortalaget inte stoppa Thorengruppen. Bergfors skulle göra sitt andra och Hernandez skulle göra sitt tredje vilket gav 9-4.

Målskyttar Thorengruppen: Daniel Hernandez 3, Tobias Bergfors 2, Måns Höglin 2, Hampus Öhgren, Marcus Berglund

Thorengruppen - AIK 9-4 (Skott: 27-24)