16 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Damerna vände och vann mot Örnsköldsvik

4 november 2019 10:38

Trots en 2-0 ledning kom gästerna Örnsköldsvik ikapp. Thorengruppen knöt näven och visade styrka i mötet mellan lagen.

Hemmalaget Thorengruppen inledde matchen väl. Redan efter en minut och tolv sekunder gjorde Agnes Plogner matchens första mål. Med elva skott mot gästernas nio var Thorengruppen i förarsätet efter den första perioden.

Lisa Bergström, som är i mycket stark målform, kunde efter cirka halva matchen spela göra sitt första mål för dagen och fördubbla hemmalagets ledning till 2-0. Örnsköldsvik skulle dock inte ge sig, två snabba mål inom loppet av en och en halv minut betydde 2-2. Innan paus skulle även Linnea Jonsson hålla ner siffrorna för sitt lag med en räddad straff från gästerna.

Det skulle gå 15 minuter innan nästa mål kom och 2-3 skulle komma sent i matchen. Hemmalaget skulle för första gången ligga under i matchen och dessutom med fem minuter kvar av matchen. Med precis två och en halv minut kvar av matchen skulle Bergström, igen, göra sitt andra mål för matchen och se till att ställningen var utjämnad. 31 sekunder senare kom segermålet. Matilda Sandgren skulle bli matchhjälte med sitt skott i nättaket. Thorengruppen kunde hålla tätt med en fin press de sista två minutrarna och segern var ett faktum!

Målskyttar Thorengruppen: Lisa Bergström 2, Agnes Plogner, Matilda Sandgren.

Thorengruppen - Örnsköldsvik 4-3 (Skott: 25-33)