Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

IKSU Ungdom blir Thorengruppen IBK!

25 juni 2019 11:52
Dam

För ett år sedan inledde IKSU Ungdom och Thorengruppen ett samarbete och startade en gemensam akademi. Nu tar man nästa kliv och byter namn på laget – från IKSU Ungdom till Thorengruppen IBK.


I maj i fjol inledde IKSU Ungdom och Team Thorengruppen SK ett samarbete och bildade en gemensam akademi med målet att ge spelarna de bästa förutsättningarna i Sverige för att bli elitspelare och ta klivet upp till sexfaldiga svenska mästarna, IKSU Elit. Team Thorengruppen lade då ner sitt allsvenska lag och verksamheten koncentrerades till IKSU Ungdom, som stod för en stark säsong i vintras där man slutade tvåa i allsvenskan norra men sedan föll i första kvalsteget till SSL mot Falun. Nu byter IKSU Ungdom namn och kliver in under Thorengruppens flagg igen och det under namnet Thorengruppen IBK.

  • Vi har diskuterat ett samarbete där vi nu nått en lösning som känns bra utifrån att vi tillsammans kan stärka innebandyn i Umeå. Här får vi möjlighet att stimulera unga Umeåtalanger och säkra den lokala återväxten till vårt elitlag, samtidigt får vi i IKSU möjlighet att fokusera på kärnverksamheten som i det här fallet är vårt framgångsrika lag i SSL, säger Margareta Ericsson Lif, VD/Sportchef på IKSU. För Thorengruppen innebär detta att man återigen får ett lag med sitt namn i den näst högsta serien, allsvenskan norra.
  • Vi hade ju redan under den gångna säsongen ett tätt samarbete där vi bidrog med resurser till akademin. Det här känns som ett naturligt steg då IKSU får chansen att koncentrera sina krafter på sitt Elitlag samtidigt som vi kan bidra med att fostra framtidens Elitspelare, säger Team Thorengruppens klubbchef Tomas Hugosson Wallgren.