21 Apr 1 match

Tufft nykomlingsmöte blev förlust för herrarna

26 oktober 2020 08:30

Fagerhult mot Team Thorengruppen innebar två nykomlingar med stort sug att ta säsongens första vinst.

Inte mindre än åtta mål skulle göras under de första 20 minutrarna mellan hemmalaget Fagerhult och Team Thorengruppen. Fina avslut från båda lagen innebar fyra mål åt vadera håll och fullträffar från Matteus Gavatin, Tobias Bergfors, Philip Öster och Hampus Öhgren på straff. 4-4 alltså efter den första perioden.

Den andra perioden skulle vara starkare från TTG:s håll. Trots en ledning för hemmalaget skulle Måns Höglin, Marcus Berglund samt Daniel Hernandez alla tre sätta dit sina första mål för matchen. Nu väntade en gastkramande tredjeperiod med ledning 5-7 för bortalaget.

Trots en ny reducering skulle TTG hålla Fagerhult på ett nytt tvåmålsavstånd, denna gång genom Hampus Öghren (igen) på straff. Försprånget med två mål skulle dock se sig uppätet efter knappa tre minuter. 8-8 skulle följas av ett 8-9 mål av Tobias Bergfors. Kvittering igen och publiken i Nyhemshallen och framför SportExpressens sändning hade verkligen fått valuta för pengarna 51 spelade minuter. Knappa fyra minuter kvar, ny ledning Thorengruppen efter nytt mål av Hampus Öhgren, 9-10. Dock skulle Fagerhult kvittera än en gång, endast 45 sekunder senare.

Dramat skulle till slut få sitt slut. Med 10-10 på tavlan och fyra utespelare var på planen skulle hemmalaget Fagerhult ta sina historiska första poäng och vinst i SSL. Team Thorengruppen samtidigt med sitt första poäng för säsongen.

Målskyttar TTG: Hampus Öhgren 3, Tobias Bergfors 2, Matteus Gavatin, Philip Öster, Måns Höglin, Marcus Berglund, Daniel Hernandez.

Fagerhult Habo - Team Thorengruppen 11-10 (Skott: 44-26)