Söndag
07 Apr 1 match

Målrikt värre för herrarna mot Bele

17 februari 2020 09:56

Det skulle svänga rejält i Jakobsbergs Sporthall under lördagen. Osannolika 21 mål skulle göras av lagen. Slutligen avgjordes matchen med fem sekunder kvar.

Trots fyra mål under de första 20 minutrarna skulle perioden ses som målsnål för matchens mått. Axel Hjälm och Matteus Gavatin skulle båda bli målskyttar för Thorengruppens räkning. Än fler Thoren-målskyttar skulle vi få se under den andra perioden. Två mål av Simon Sundström och Daniel Hernandez, ett av Hampus Öhgren och ett första för Måns Höglin och nygamla förvärvet Fredrik Edholm gav tillsammans med Beles reduceringar 5-9 efter 40 spelade minutrar.

Om den andra perioden var galen rent målmässigt skulle den tredje bli galen både mål- och händelsemässigt. Tre mål på tre minutrar för Bele innebar 8-9 med tio minuter kvar. Nytt mål av Sundström, missad straff av Edholm och reducering av Bele, allt inom loppet av tre och en halv minut. Kvitteringen den skulle också komma med 19:26 på klockan. 10-10 och publiken i Jakobsberg trodde nog att de sett allt för matchen, men icke. I samband med Beles kvittering får laget en utvisning och med sex (!) sekunder kvar kan Daniel Hernandez bli matchhjälte och skjuta hem tre poäng till Umeå och Thorengruppen.

Målskyttar Thorengruppen: Daniel Hernandez 3, Simon Sundström 3, Hampus Öhgren, Axel Hjälm, Matteus Gavatin, Måns Höglin, Fredrik Edholm.

Bele Barkarby - Thorengruppen 10-11 (Skott: 22-24)