19 Apr 1 match
21 Apr 1 match

Tight seger för damerna i Västerås

19 oktober 2020 08:30

Rönnby stod för motståndet i Västerås under lördagen för damerna. Det skulle bli seger, även om den höll på att tappas.

Det skulle börja bra för damerna på bortaplan mot Västerås Rönnby. Trots en spelmässigt svängig matchbild och fler chanser för hemmalaget än för Team Thorengruppen stod det 0-3 efter 20 spelade minuter. Oona Kauppi, Moa Johansson och Maja Viström skulle alla noteras i målprotokollet.

Den andra perioden skulle bli något målsnålare. En reducering av hemmalaget skulle följas upp av ett fint mål i powerplay signerat Veera Kauppi. Ett mål som skulle ge ställningen 1-4 inför de avslutade minutrarna. För Thorengruppens del skulle det bli nervösa slutminutrar. Efter både 2-4 och 3-4 väntade tomt mål för Västerås Rönnby med en och en halv minut kvar av matchen. Trots flertalet lägen och en otroligt bra insats av Emelie Fällman i mål kom aldrig hemmalaget närmare och Team Thorengruppen skulle segra för femte gången av fem möjliga denna säsong.

Målskyttar: Oona Kauppi, Moa Johansson, Maja Viström, Veera Kauppi.

Västerås Rönnby - Team Thorengruppen 3-4 (Skott: 28-19)