Söndag
21 Apr 1 match

Damerna med blandade resultat från helgen

1 december 2020 08:00

Två matcher på tre dagar väntade för damerna i SSL. Helgen skulle visa sig ge både poäng och säsongens första förlust.

Matchen mot IK Sirius på hemmaplan skulle målmässigt inledas med ett underläge för hemmalaget men period nummer ett skulle efter 20 minuter stå 3-1 till hemmalaget efter kvittering av Amanda Delgado Johansson, ledningsmål genom Cornelia Fjellstedt och 3-1 av Veera Kauppi. En ledning som i den andra perioden skulle bli till 4-1 genom Maja Viström. En reducering av bortalaget gav matchen spänning men Oona Kauppis 5-2 med knappa en och en halv minut kvar av period gav Team Thorengruppen ett ryck inför period tre.

Systrarna Kauppi skulle sedan göra sina andra (Oona) och tredje (Veera) mål för kvällen och slutligen säkra TTG:s seger till 8-4 mot Sirius.

Målskyttar TTG: Veera Kauppi 3, Oona Kauppi 2, Amanda Delgado Johansson, Cornelia Fjellstedt, Maja Viström.

Team Thorengruppen - IK Sirius 8-4 (Skott: 28-21)

Söndagens match mot Täby FC på bortaplan skulle visa sig vara en svår nöt att knäcka för Team Thorengruppen. Ett tidigt underläge kunde kvitteras av Maja Viström men innan periodens slut skulle hemmalaget ha tagit ledningen med 2-1. Den andra perioden skulle dessvärre målmässigt inte bli bättre för TTG. Trots 16 skott mål Täbys mål var det Täby som skulle göra tre mål och ta ledningen med 5-1 inför den tredje perioden.

I den avslutande perioden skulle TTG verkligen ge sig själva chansen att ta ikapp Täbys ledning. Reduceringen från Cornelia Fjellstedt skulle visserligen följas av 6-2 av Täby men med tre mål på fyra minuter var TTG minst sagt nära att komma helt nära efter två nya mål av Fjellstedt och ett av Myra Aggestål. Dessvärre skulle 19 skott den sista perioden inte räcka, Täbys ledning skulle vara intakt och matchens resultat skulle skrivas till 6-5.

Målskyttar TTG: Cornelia Fjellstedt 3, Maja Viström, Myra Aggestål.

Täby FC - Team Thorengruppen 6-5 (Skott: 23-47)