19 Apr 1 match
21 Apr 1 match

TTG Ungdom har fått en bra start på säsongen

7 oktober 2019 13:27

Det har spelats flertalet matcher för Thorengruppen Ungdom senast veckorna sedan Scandic Cup och inledningen på säsongen. Tränare Patrik Bodén svarar här på frågor om de senaste matcherna, hur laget har sett ut och om resultaten i både division 2 och i Juniorallsvenskan.

Division 2: Gamla Stan - Thorengruppen 5-13 (5/10)

-> Det här var en match där vi startar med stort spelövertag men är lite stillastående och tar för lite egna initiativ. I den andra perioden snackar vi om att få igång fötterna och både börja trampa och hota betydligt mer. Spelarna lyssnar och gör verkligen sitt jobb den perioden vinner vi faktiskt med 0-9. Den tredje perioden blir en transportsträcka som rycks sönder av utvisningar men i slutändan en stabil insats där vi vinner ohotat med 5-13.

Juniorallsvenskan: Gamla Stan - Thorengruppen 4-9 (6/10)

-> Vi startade matchen lite nervöst då alla visste hur viktig den här matchen var. Grabbarna visade dock ganska snabbt att dem var rejält revanchsugna. Vi tar ledningen med 2-0 vilket Gamla Stan dock både reducerar och kvitterar till 2-2. Grabbarna visar sedan att de vet vart målet står och vi går ifrån i målprotokollet. Vi kan köra på tre kedjor hela matchen så det fanns gott om ork kvar även i slutet av matchen. Gamla Stan stod stundtals emot riktigt bra, framförallt deras förstakedja som spelar i division 1. I slutändan kändes vi starkare då vi kunde gå på fler spelare som alla levererade hela matchen. En härlig vinst med 4-9!

-> Vi tar med oss från matcherna att vi i de flesta matcher vet att vi kommer att vara det spelförande laget. Vi märker också att det räcker inte att spela gå-innebandy runt sargerna vilket vi fick känna på. Vi tar även med oss målskyttet vilket 22 mål på två matcher visar och vilket ger laget en rejäl självförtroendeboost för framtiden!

SPIF - Thorengruppen (9/10, 20:30, Umeå Energi Arena)

-> Nu är nästa match är mot SPIF Umeå på onsdag i division 2. SPIF är ett spännande lag som vi vet absoult ingenting om. Vi kommer därför att fokusera på att bara köra och utveckla vårt eget spel. Vi vet dock att de måste komma med ett väldigt bra lag om de ska ta poäng av oss!

-> Målsättningen är helt klart att hålla oss kvar i toppen, både för division 1 och i Juniorallsvenskan. Vi har ett riktigt bra och jämnt lag och vi kommer bara att bli bättre och bättre ju längre serien pågår! Det tar dock alltid lite tid för alla nya spelare att hitta sina platser i laget.